dører

På tide å skifte ut døren i hjemmet ditt?

På tide å skifte ut døren i hjemmet ditt?

Det kan være flere årsaker til at du vurderer å få en ny inngangsdør til hjemmet. Kanskje den nåværende døren har blitt gammel og slitt, eller ikke lenger passer til husets stil? Eller kanskje dine behov rett og slett har endret seg. Mange velger også en ny dør hvis de renoverer hjemmet eller skifter ut vinduene for å skape et gjennomgående uttrykk på fasaden.

Velg den riktige ytterdør

Ytterdøren har to primære funksjoner: den skal være funksjonell og fungere i hverdagen for dere, og så må den være sikker og holde uvelkomne gjester ute. Derfor er fokus ofte på to ting, når man snakker om dører – nemlig design og sikkerhet. 

Ved å velge en robust dør av nyere dato kan du oppnå en høy sikkerhet, og mange velger at hvert fall en del av ytterdøren skal være solid med tre eller aluminium. Dette kan dog godt kombineres med ruter og glass i døren, som er veldig populært, uten at du går for mye på kompromiss med sikkerheten. Derfor trenger døren altså ikke nødvendigvis være helt massiv dersom du foretrekker en design med glass.

Det finnes masse løsninger som kombinerer tre, aluminium og glass på forskjellige måter. Og det er helt opp til deg å velge hvordan din ytterdør skal se ut. Hos klarvinduer.no/dorer kan du se et stort utvalg av dører og finne den helt riktige ytterdør for ditt hjem og dine behov.

Minimalt vedlikehold

En annen viktig faktor er vedlikehold. En nyere dør med tre og aluminium er nemlig designet for å kunne holde i veldig mange år nesten uten vedlikehold. Det vil si at den ikke trenger males utvendig og at du nesten ikke trenger bruke tid på vedlikehold. Dette sparer deg både for tid og fremtidige utgifter, og derfor kan en ny ytterdør være en god investering.