mikrofon

Mikrofon til å lage egen podkast eller YouTube-kanal

Mikrofon til å lage egen podkast eller YouTube-kanal

Det er blitt utrolig populært å lage podkast eller egen YouTube-kanal, men det er faktisk også sånn at vi er blitt veldig godt vant når det kommer til god lyd- og bildekvalitet. Derfor kan du ikke nøye deg med hva som helst når du skal lage podkast eller YouTube-kanal. Her skal vi se litt nærmere på hva du trenger. 

Finn mikrofon på nettet

En av grunnene til at podkastformatet er blitt så populært, er at man enkelt kan gjøre andre ting mens man hører på, og slipper å forholde seg til noe visuelt. Derfor kan man høre podkast når man sitter på toget eller bussen, eller mens man vasker opp og lager mat. Det er nok en av grunnene bak suksessen til mange podkaster. Men da sier det seg selv at lyden skal være uovertruffen, og man kan like så godt starte med god lyd med en gang. 

Mikrofon er altså noe av det første du skal tenke på når du skal lage podkast eller YouTube-kanal. Det finnes gode mikrofoner i så godt som alle prisklasser, og hvilken du skal velge, kommer litt an på hva du skal bruke den til. Det er noen mikrofoner som egner seg bedre til for eksempel sang, mens andre er best til snakkelyd. Det er sånne ting du skal ha i bakhodet når du velger. Det gode er dog, at det finnes et stort utvalg mikrofoner på nettet, og derfor kan du finne akkurat det du leter etter online, når du er på jakt etter mikrofon. 

Sånn lager du din egen podkast 

Det første du skal gjøre når du skal lage din helt gen podkast, er å finne et godt emne. Det er lurt å velge noe som du er veldig interessert i, eller som du kan mye om, eller finne på et konsept som kanskje ingen andre har funnet på. Da er du på god vei til å lage din helt egen podkast.