hårtap

Hva er hårtap hos menn?

Hva er hårtap hos menn?

Hårtap hos menn er, når håret begynner å tynnes ut på toppen, og langsomt forsvinner helt. Hårtap hos menn er den mest alminnelige formen for hårtap, og kalles androgen alopeci. Denne formen for hårtap er oftest hormonelt og genetisk betinget, og de fleste menn vil på en eller annen måte, i løpet av livet stifte bekjentskap med det å miste håret. 

Det er stor forskjell på hvor skallet man blir, og når man rent faktisk begynner å miste håret. Noen beholder alt håret igjennom hele livet, mens andre opplever en gryende måne allerede tidlig i 20 årene. For mange unge menn, kan det oppleves som problematisk å skulle miste håret allerede i 20 årene. Hvis du er ramt av uønsket hårtap, så finnes det heldigvis behandling for dette. 

Det som skjer ved hårtap, er at hårsekkene blir hormonelt påvirket, de får simpelthen ikke nok næring til å vokse, og dette fører til hårtap. Det som er positivt er, at i starten av hårtapet, så kan det være mulig å reaktivere hårsekkene, sånn at håret begynner å vokse igjen. 

Det er derfor viktig at du begynner med behandlingen for hårtapet, så hurtig som mulig, for å få best mulig effekt av behandlingen. Det finnes mange produkter mot hårtap, og det kan være vanskelig å vite hva som er det beste for håret ditt. 

Pure grow har utviklet en velfungerende produkt for hårtap, som gir håret nytt liv. Hvis du vil bli klokere på hårtap menn, kan du lese mere om dette på Pure Grows hjemmeside. Pure Grows produkter øker blodsirkulasjonen i det utsatte områdene, og tilfører dermed næring til hårsekkene. Dette betyr at hårsekkene får nytt liv, og håret kan vokse seg sterkere. 

Dårlig kosthold, og manglende vitaminer, kan også være med på å gi uønsket hårtap. Det er derfor viktigt at du spiser sunt og variert, og sørger for at håret får de vitaminer og mineraler som det har bruk for, for å forbli sterkt. 

En annen faktor som påvirket håret negativt, er stress. Stress kan nemlig føre til både fremveksten av flere grå hår, samt at håret simpelthen faller av. Det er derfor viktig å leve et balansert liv, hvor man hele tiden sørger for å ha det så bra som mulig.