produksjonsutstyr

Hold orden på matvarene i kjøleskapet

Hold orden på matvarene i kjøleskapet

Det anbefales at du holder kontinuerlige orden i kjøleskapet ditt. Dette for at du skal unngå at matvarer går ut på dato, før du får spist det du kjøper inn. På denne måten slipper du å bruke for mye penger på mat, som du allikevel må kaste.

Det første du bør gjøre når du har fått et nytt kjøleskap på kjøkkenet, er å bli kjent med de ulike funksjonene som kjøleskapet tilbyr. Dersom du tar deg tid til å lese brukerveiledningen, vil du raskt få tilgang til nyttig informasjon. Du bør blant annet sette deg inn i hvordan du stiller inn riktig temperatur.

De forskjellige matvarene er pakket inn ved bruk av profesjonelt produksjonsutstyr, som skal tilfredsstille dagens krav. Det er derfor viktig at du holder rede på utløpsdatoen på de ulike matvarene som du kjøper inn. Du bør også organisere maten etter temperatur når du legger matvarene inn i kjøleskapet. 

Oppbevar matvarene riktig

Hvis du ønsker å få mest ut av kjøleskapet ditt, er det viktig at du setter deg inn i hvor det anbefales at du plasserer de ulike matvarene. De fleste kjøleskap leveres med egne skuffer som er spesiallaget for å oppbevare ferskvarer, grønnsaker og frukt. I de nye kjøleskapene er også luftfuktigheten tilpasset for oppbevaring av mat.

Du bør adskille ferskvarer fra grønnsaker og frukt for at det ikke skal oppstå bakterier. Det er ofte kjøligere nederst i kjøleskapet enn det er i de øverste hyllene. Du kan med fordel lagre maten i skuffene som kan lukkes forsvarlig.

Mange av de kjøleskapene som er i det norske markedet i dag, leveres med hyller som kan tas ut. Hyllene kan også flyttes på etter behov for at du skal kunne utnytte plassen maksimalt. Det er også viktig at du rengjør kjøleskapet riktig, for å unngå bakterier over tid.