lån

Betingelser for lån på nettet

Betingelser for lån på nettet

editorial

Lån på nettet er blitt så utbredt at man nesten ikke kan unngå å ha lagt merke til det. Det mange ikke vet, er at det er skjedd mye med den online lånebransjen på få år, og det er blitt en langt mer seriøs bransje enn det mange kanskje har hatt inntrykk av. Her skal vi se litt nærmere på hvordan det fungerer, og hvilke betingelser som gjelder. 

Hvordan fungerer det egentlig? 

Det er som nevnt en del betingelser som skal oppfylles for lån på nettet. Det er rett og slett for å gjøre det så trygt som mulig for den som låner, og for den som låner ut pengene. Det er for eksempel alltid en aldersgrense som skal oppfylles, og denne kan gjerne være så høy som 25 år, og det er gjerne et krav om at man skal være bosatt i Norge og være norsk statsborger.

lån

Det er også flere lånesteder som krever at  man har en viss inntekt for å kunne innvilge en viss sum, og derfor blir det alltid foretatt en form for kredittsjekk i forbindelse med lån på nettet. Det er heller ikke mulig å låne penger på nett med betalingsanmerkning. Betingelsene for lån kan variere litt fra lånested til lånested, men det er mange muligheter for å undersøke dette – og derfor er det viktig å skaffe seg god oversikt. 

Få oversikt over lånemarkedet 

Det er altså lurt å skaffe seg god oversikt over lånemarkedet på nett, og sammenligne vilkår og betingelser for lån på nettet. Tjenester som Swiftbanker gjør det mulig å se på ulike krav og sammenligne flere lån, så man kan få inntrykk av hvordan de forskjellige lånene fungerer og hva som kreves. Det blir fort tydelig hvor forskjellige lån kan være, og at det kan være lurt å sammenligne for å finne frem til det man leter etter.