leker

Barneleker av høy kvalitet

Barneleker av høy kvalitet

editorial

Leker kan være mange ting, og blant det store utvalget kan det være utfordrende å velge hva som egentlig passer for ditt barn. Her kan du bli klokere på noen av de ting du bør være oppmerksom på når du kjøper leker.

Velg riktig leke for barnet

Først og fremst må man huske på at barn blir fornøyd med de fleste leker og finner underholdning i veldig mye. Men vil du likevel forsøke å velge noe som barna får mye ut av, så er det her noen ting du med fordel kan være oppmerksom på:

Barnets alder

Babyer og barn på 7 år skal selvfølgelig ikke ha de samme leker, fordi de har forskjellige behov. Derfor må du være oppmerksom på å velge noe som faktisk passer til barnets alder, så det er trygt for dem å bruke lekene og samtidig passer til det utviklingsnivå de har.

Noen typer av leker kan dog brukes gjennom mange år av barnets liv, som for eksempel dukker, bamser, byggeklosser og lignende.

leker

Lekenes kvalitet og sikkerhet

Kvaliteten på lekene er viktig for å sikre at barna ikke utsettes for skadelig kjemi, løse deler eller andre ting som kan være farlig for barna. Samtidig sikrer en høy kvalitet en lengre levetid og er derfor ofte en god investering.

Variasjon og læring

Det er viktig å huske på at lek også er læring, så barneleker bør ha noe variasjon. Velg leker fra forskjellige kategorier så du både får noe til å trene den taktile sansen, motorikken, kreativitet, sosiale ferdigheter, språk, konsentrasjon og mye mer. Stor variasjon i lekene sikrer både større underholdning for barna, og stimulerer samtidig barna på flere områder av deres utvikling.

Når du velger barneleker til større barn kan du med fordel velge temaer som fanger deres interesse for å gjøre det enda mer spennende for barna.